Formannskapet i Nordreisa vedtok sist fredag rammene for neste års budsjett. Hovedutvalgene vil prioritere sine budsjett utfra rammene.

– Det blir et stramt budsjett igjen, men vi skal gjøre en del viktige investeringer, sier ordfører Øyvind Evanger.

Etter flere år med sparing er det nå like før Nordreisa kommune er ute av ROBEK-lista, og har dermed fått nedbetalt siste rest av gjelda som i år var på 4,8 millioner kroner.

Satser på IKT

Siv-Elin Hansen (Sv) la fram et forslag som tidligere ble vedtatt i oppvekst- og kulturvekstutvalget. Det innebar en investering på 2,7 millioner til barn og unge i kommunen.

– For at vi skal snu denne trenden og for at kommunen skal kunne være på høyde i forhold til IKT så krever vi en investering på 1,7 millioner til teknisk materiell, uttalte Hansen.

Nettbrett til barnehager

Formannskapet vedtok å investere 2,7 millioner kroner til utstyrte skoler og barnehager. 1,7 millioner av disse skal gå til IKT-utstyr, blant dette inngår nettbrett til barnehagene. I rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver står det blant annet at personalet i barnehager skal «utforske kreativ og skapende bruk av digitale verktøy sammen med barna.»

Resten av midlene skal brukes til nytt læreverk, lekeapparater og kultur.

– Dette er veldig viktig satsing, sier Evanger.

Her er flere av investeringene som ble vedtatt under formannskapsmøtet fredag 1. november:

  • 1,2 millioner kroner investeres til velferdsteknologi.

  • Den gamle kinosalen skal bygges om til ungdomsklubb. Kostnadsrammen er satt til 800 000 kroner.

  • Nødvendig utvendig vedlikehold på Solvoll gamle skole skal utføres. Kostnadsrammen er satt til 300 000 kroner. Solvoll gamle skole stilles etterhvert til disposisjon for utleie til ideelle lag og foreninger.

Siv-Elin Hansen la fram forslaget om å investere 2,7 millioner kroner til barn og unge under neste års budsjett. Foto: Jonas René Johansen