- Summen blir at påska feires best i Lyngen, fastslår lederen.

De kopierer mye av det som har kjennetegnet Puls siden oppstarten i 2014. Lørdag 24. mars blir den store dagen med Lyngen Rando, marked og flere andre tiltak på Lyngseidet.

Lyngen Puls avvikles i påskedagene fra fredag 23. mars til mandag 2. april.

Lag og foreninger oppfordres til å rapportere inn hva som skjer ute i bygdene. Det meste foregår utendørs.

- Vi tar sikte på å kunne tilby mye spennende i hele Lyngen. Vi fikk senest i fjor gode tilbakemeldinger på programmet, forteller Frode Hansen.

Markedsfører

Puls Lyngens primære rolle er å få oversikt over og markedsføre hva som foregår i påska i Lyngen. Ansvaret for selve avviklingen av det aller meste har aktuelle lag og foreninger.

Først ut er Helge Lockert Hansen fredag 23. mars med foredrag om Jan Baalsrud og intensjonene med ekspedisjonen i 1943 til Troms. Han kan bringe nytt og mer korrekt lys over historien etter å ha studert engelske og tyske arkiver.

Jubileumsmedalje

Lyngen Rando har femårsjubileum, noe som markeres ved at hver deltaker gjør seg fortjent til en spesiell medalje. Konkurransen har vært kontinuitetsbærer i konseptet.

Deltakerne kan velge mellom trim-, familie- og konkurranseklassen med løyper av ulik vanskelighetsgrad.

- De sprekeste løper først opp til Eidnasen, vender tilbake til sentrum før det blir opp og ned Rørnestinden. Antall høydemeter blir cirka 2.000, forteller Hansen.

Lyngen Rando samlet i fjor drøyt 60 utøvere. Flere lokale deltakere gjør at rennet er størst i sitt slag i Troms.

Slag i slag

På den samme lørdagen legges det opp til stort marked og flere andre hendelser på Lyngseidet. Utstillerne får gratis standsplass.

Deretter går det slag i slag til og med andre påskedag.

Puls Lyngen vil ikke stå ansvarlig for konserter.

- Vi er i dialog med utesteder. Foreløpig er det for tidlig å si hvilke artister som opptrer hvor.

Frode Hansen røper at Puls Lyngen i august står i spissen for motbakkløp samt andre idretts- og kulturelle begivenheter.